Katucha’s 26-jarige Ilnur Zakarin klom op het peloton  zaterdag in de 74 Parijs-Nice.  Een prestatie die goed is voor zijn aanstaande doelen de Giro d’Italia. Vorig jaar won de jonge Rus de Ronde van Romandië en een heuvelachtige etappe in de Giro en dat in zijn eerste deelname van een grand tour.

– Ik ben erg blij met deze overwinning.  Ik wilde vechten voor een goed resultaat in de race. Vandaag  wist ik dat het moeilijk zou zijn, maar ik voelde me echt goed vandaag. Het team was super en ik voelde de steun op elk moment. Vooral van Pavel Kochetkov, die me veel geholpen heeft, en Michael Mørkøv en Simon Špilak in de finale. Ik ben nu de derde en ik wil mijn podiumplaats  redden. We zullen ons best doen morgen! – Zwoer Ilnur Zakarin.

Op de bovenste hellingen van de klim,  was Zakarin in staat om te reageren op alle bewegingen van een elite groep van klimmers, met inbegrip van Alberto Contador (Tinkoff), Geraint Thomas en Richie Porte van BMC.

– We wisten dat Contador, Porte en Thomas zouden aanvallen en ons plan was om hen te volgen  om te zien wat er in de finale zou gebeuren. Ilnur deed een geweldige race – hij deed alles wat hij moest doen voor de overwinning. Ik ben blij voor hem en voor het hele team; de jongens hebben geweldig werk geleverd vandaag. Morgen zullen we ons best doen om onze plaats te houden op het podium, – zei teammanager Dmitry Konyshev.

Photo credit © Tim De Waele