De Muur van Geraardsbergen is een icoon in de wielersport, maar angst joeg hij Michael Vanthourenhout duidelijk niet aan in de eerste profveldrit van dit seizoen. In de eerste ronden was dit jong talent niet weg te slaan uit de voorste gelederen. Onder impuls van hem en generatiegenoot Laurens Sweeck konden zes renners zich afzonderen van de rest. Daarbij drie van van dezelfde ploeg: Michael, Klaas Vantornout en Kevin Pauwels.
Met deze renners konden we – ondanks een indrukwekkend slotoffensief van Michael dat droeg tot enkele hectometers van de streep – niet verhinderen dat wereldkampioen Wout Van Aert naar de zege reed. Maar met plekken 2, 3 en 4 konden ook wij tevreden naar huis. Na een knaller van een binnenkomer geraakte Michael nog ternauwernood over de streep als tweede. Klaas verraste vriend en vijand met zijn derde plaats, zijn eerste podiumplek in tijden, terwijl Kevin na een moeilijke wedstrijd toch nog de vierde plek wist te pakken.
(Foto’s Photopress.be)