Toon Aerts is zondag in het Nederlandse Gieten de openingsmanche van de Superprestige veldrijden vijfde geworden. Tom Meeusen kwam als zevende over de streep. De winst was voor de Nederlander Mathieu van der Poel.

Tim Merlier dook als eerste het veld in in Gieten, voor Tom Meeusen, Wout van Aert en Mathieu van der Poel, die bij zijn wederoptreden in het veld meteen bij de pinken was. Merlier sleurde op kop en bepaalde het tempo. De renner van Crelan-Vastgoedservice kwam evenwel ten val toen hij over de balkjes sprong en moest enkele plaatsen prijsgeven.

Het tempo lag hoog, maar afscheiding kregen we nog niet meteen. Bij de eerste passage aan de finish was het Meeusen die op kop reed, enkele lengtes verder volgde Van der Poel met Van Aert en de rest van het pak.

Van der Poel schudde daarna even aan de boom en zette Van Aert onder druk. De wereldkampioen dichtte het kloofje, Meeusen zat niet ver. Het duo stak er duidelijk met kop en schouders bovenuit, in de achtervolging was het vooral Meeusen die het meeste werk verrichtte. Toon Aerts, Klaas Vantornout en Kevin Pauwels volgden in zijn wiel.

Uiteindelijk ging de eindstrijd tussen Van der Poel en Van Aert. De Nederlander ging met de eindwinst lopen.

Bij de vrouwen eindigde Ellen van Loy net als Meeusen op de zevende stek. Loes Sels finishte vlak achter haar. Jolien Verschueren reed als zestiende over de finish.