De Colombiaan zette zijn zegeteller op 2 in de Vuelta a San Juan, voor de ploeg de vierde wegzege van het seizoen.

De massasprints in de eerste twee ritten werden gedomineerd door Quick-Step Floors. Ook in rit 4 pakte de ploeg het commando. Samen met de Italiaanse selectie en Trek-Segafredo werd een kopgroep van 13 renners binnen schot gehouden. In de laatste 25 kilometer werden de vluchters langzaam maar zeker terug gehaald, met nog 10 kilometer te gaan was het gat 1 minuut.

De aanloop naar de sprint was enigszins chaotisch, maar de Quick-Step Floors lead-out trein kwam goed op de rails en loodste Fernando Gaviria prima naar de laatste rechte lijn. De rappe Colombiaan maakte het werk opnieuw met verve af. Elia Viviani (Italiaanse selectie) en Nicola Ruffoni (Bardiani-CSF) werden 2e en 3e.

“Het was opnieuw een mooie dag voor ons, de ploeg deed wederom fantastisch werk. We controleerden elk aspect van de koers. Ik ben blij dat ik het werk van mijn ploegmaats kon afronden”, aldus de ritwinnaar. De media was nieuwsgierig naar het zegegebaar van Gaviria. “In Denia ben ik mijn armband verloren, dat was een cadeau van mijn vriendin. Om me er aan te herinneren en aan Valentina, die me altijd steunt. Ik kus mijn pols bij elke overwinning.”

De vijfde rit wordt lastig met aankomst bergop op de Alto Colorado. Gaviria is niet van plan om het rustig aan te doen in die rit. “Alles wat we hier doen is belangrijk voor de koersen die later in het seizoen komen. Natuurlijk heb ik morgen geen kans, maar ik wil mijn ploegmaats helpen en de rit gebruiken als voorbereiding op de toekomst”, aldus de snelle Colombiaan.

Photo credit: © TDWSport.com
Read more at http://www.quickstepfloorscycling.com/nl/news/detail/gaviria-pakt-nieuwe-ritzege-in-san-juan/2996#3f0TFPKu85b2wULw.99