Een fantastische tijdrit leverde de jonge Fransman de gele leiderstrui op.

Julian Alaphilippe reed naar een fantastische zege in de vierde etappe van Parijs-Nice. Naast zijn winst in de tijdrit greep de jonge Fransman ook de gele leiderstrui. Alaphilippe was in de rit tegen de klok met een tijd van 21 minuten en 39 seconden maar liefst 19 seconden sneller dan nummer 2 Alberto Contador (Trek-Segafredo).
Alaphilippe is de eerste Fransman in 25 jaar die een individuele tijdrit wint in de Koers naar de Zon. Jean-François Bernard was 25 jaar geleden de laatste Fransman die de snelste was in de strijd tegen het uurwerk.

“Ik ben zo blij. Het is een geweldigde zege. Ik wist dat ik het kon, dat ik een goed resultaat kon behalen op dit parcours.. Toen ik de finishlijn passeerde dacht ik aan mijn vriend Fabien Rossolini (speaker bij Tour de France) die enkele weken geleden overleed. Parijs-Nice was een van zijn favoriete koersen en dat maakt mijn succes nog specialer”, aldus Alaphilippe.

Julian_Alaphilippe_Paris-Nice_Stage_4.jpg

Alaphilippe was niet de enige Quick-Step Floors renner die woensdag een knalprestatie neerzette. David de la Cruz – gisteren nog veel op kop gereden – stond lange tijd aan de leiding tijdens de tijdrit. De Spanjaard werd uiteindelijk 6e. Daniel Martin maakte een mooie sprong in het klassement, hij staat nu 5e voor zijn ploegmaat Philippe Gilbert.

Ondanks dat hij de gele trui om zijn schouders draagt, denkt de 24-jarige er nog niet aan om de eerste Fransman te worden die voor het eerst in 2 decennia de eindzege pakt. “De gele trui betekent zoveel in het wielrennen en daar ben ik trots op. Ik was erg gemotiveerd om de trui te pakken. Tom Steels reed achter me en moedigde me de hele tijd aan. Hij had goede adviezen tijdens de rit. Ik sta nu aan de leiding, maar de weg naar Nice is nog lang. Ik bekijk het dag per dag. Ik wil nu van dit moment genieten en me richten op het helpen van Marcel in rit 5”, besloot Alaphilippe. Naast het geel kreeg Alaphilippe ook de witte jongerentrui en groene puntentrui.
Photo credit: ©Tim De Waele