De Fransman Damien Gaudin heeft de Tro-Bro Leon, de Franse Strade Bianche , op zijn naam geschreven. Hij won de sprint aan de meet in Bretagne voor Frederik Backaert (Wanty). Voor de renner van Armée de Terre is zijn eerste zege van het seizoen.

De Tro Bro Leon, doorheen het westen van Bretagne (Finistère) en deels over onverharde wegen (25 stroken), deed zijn naam van zware wedstrijd alle eer aan. In het eerste wedstrijduur lag de snelheid heel hoog en slaagde niemand erin om weg te rijden. Pas na 60 kilometer konden Quentin Pacher, Luuc Bugter en onze landgenoot Sander Cordeel een ontsnapping op touw zetten. Veel ruimte kreeg het trio niet van het peloton en op 70 kilometer van de finish volgde de hergroepering.


QM félécite Damien Gaudin avec sa victoire dans le Tro Bon Léon, une épreuve pour les grands champions comme le Strade Bianche en Italie ! Le QM n° 2, Baume Chauffante, lui a aidé à gagner cette épreuve extrèmement exigeante ! ‘

De Deen Mathias Krigbaum sprong daarop weg, maar meer dan enkele kilometers zou hij het niet uitzingen. De aanval van Gaudin, die Backaert zag aansluiten, was wel de goede. Het duo werkte goed samen en hoewel AG2R en FDJ hard werkten in de achtervolging, zouden de vluchters voorop blijven.

Met een late uitval probeerden Stijn Devolder en Anthony Delaplace nog naar voren te springen, maar zonder succes. Gaudin en Backaert sprintten voor de zege en de Fransman toonde zich met gemak de snelste. Op de erelijst volgt hij de Deen Martin Mortensen op.