GAVIRIA PAKT CICLAMINO NA TWEEDE RITZEGE

Na fantastisch team work en een goede lead-out pakte de Colombiaan zijn tweede ritzege in deze ronde tot dusver.

Fernando Gaviria sprintte woensdagmiddag naar de zege in Messina, waar de Giro voor het eerst sinds 1999 aan kwam. Het ritsucces volgde na een sublieme voorbereiding van de gehele Quick-Step Floors formatie. De ploeg nam direct na de start in Pedara de kop van het peloton en controleerde de vroege vlucht. Op 15 kilometer van de streep werden de vluchters ingerekend. Daarna werd de Colombiaanse sprinter naar de zege geleid, de 26e wegzege van de ploeg in 2017.

Onderweg pakte Gaviria achter de 2 koplopers kostbare punten bij de tussensprints. De Quick-Step Floors sprinter pakte daarmee virtueel de leiding in het puntenklassement. In de voorbereiding op de eindsprint bleef Quick-Step Floors gefocust en attent. Pas in de laatste kilometer meldde het zich weer aan kop door een geweldige inspanning van Davide Martinelli. De Italiaanse debutant plaveide de weg voor ploegmaats Maximiliano Richeze en Gaviria.

Richeze gebruikte zijn ervaring, bleef kalm en bewees tactisch van cruciaal belang te zijn voor de tweede ritzege in drie dagen. Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) zette als eerste aan, maar Richeze bleef rustig en zette Gaviria op 150 meter van de streep af. De Colombiaan snelde vervolgens met enige overmacht naar de ritzege. Gaviria mocht na de rit de ciclamino trui aan trekken als leider in het puntenklassement.

De ploeg was vandaag opnieuw fantastisch. Het is een ongelooflijk gevoel om zo`n sterke ploeg rond me te hebben. Ik ben hier erg dankbaar voor.”

Zadelpijn? Probeer dan QM Antifriction Cream +

“De finish was redelijk hectisch, maar ik bleef kalm dankzij het geweldig werk van de jongens. Davide reed ons naar een prima positie. Vervolgens was Max geweldig om mij door de laatste meters te loodsen. Ik ben blij met mijn twee zeges en mijn gevoel op het moment. Deze zege is niet alleen voor mij, maar ook voor mijn familie en ploeg. Zij hebben me altijd gesteund”, aldus Gaviria na afloop.

Bob Jungels eindigde veilig in het peloton en draagt ook morgen het roze. “Ik ben blij dat ik nog minimaal een dag in het roze mag rijden. Ik wil de trui graag behouden tot en met zondag, wanneer we de Blockhaus beklimmen. De komende ritten zijn echter ook belangrijk. We moeten op onze concurrenten blijven letten. We gaan zien wat er gaat gebeuren, maar ik ben in elk geval erg gemotiveerd”, aldus Jungels.