HATTRICK VOOR GAVIRIA IN GIRO D’ITALIA

Na een fantastische lead-out van Maximiliano Richeze pakte de Colombiaan zijn derde ritzege in de 100e editie van de Giro.

Fernando Gaviria zette zijn fantastische debuut in de Giro d`Italia donderdag nog meer kracht bij. Na geweldig werk van de ploeg en Maximiliano Richeze – die een perfecte lead-out deed ondanks een lekke band in de laatste 15 kilometer – greep Gaviria zijn derde ritzege in deze Giro. Daarmee is hij de eerste renner in zes jaar die bij zijn debuut iin een grote ronde drie ritzeges pakt. Jakub Mareczko (Wilier-Triestina) en Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) eindigden op gepaste afstand als  2e en 3e. Gaviria vergrootte zijn voorsprong in het puntenklassement, zodat de maglia ciclamino stevig om zijn schouders zit.

“QM Sportscare Bath Oil, relaxen na de inspanning”

“Ik maakte me ietwat zorgen toen Max lek reed, want de finish kwam dichterbij en het peloton ging er hard. Gelukkig kon hij nog terug komen en dat was een opluchting, want Max is erg belangrijk voor me. Ik wil hem en de gehele ploeg bedanken. Ze waren fantastisch vandaag en ik had me niks anders kunnen wensen”, aldus Gaviria  na de streep in Reggio Emilia.

“Ik had nooit verwacht dat mijn debuut in een grote ronde zo zou lopen. Ik hoopte op een ritzege, maar om nu al 3 ritten te winnen gaat elke verwachting te boven. Het is tot nu toe een zware koers geweest, maar ik voel me goed en dat is belangrijk. Ik heb al eerder gezegd dat ik Milaan willen halen. Niet alleen om de maglia ciclamino te winnen, maar ook om Bob terug te betalen voor zijn hulp deze 2 weken”, besloot Gaviria.

Bob Jungels eindigde in het peloton en blijft daardoor 7e in het klassement. Ook mag de Luxemburger morgen opnieuw in de witte trui rijden.