Na twee zilveren plakken mocht de Quick-Step Floors renner vandaag de Belgische driekleur aantrekken. Hij bezorgde de ploeg daarmee de 33e UCI zege van dit seizoen.

2017 is het beste profseizoen van Yves Lampaert aan het worden. Na het winnen van Dwars door Vlaanderen schreef de Belg vandaag de nationale tijdrittitel op zijn naam.

Vier Quick-Step Floors renners kwamen aan de start van de nationale titelstrijd over 38,2 kilometer in Chimay: Dries Devenyns, Laurens De Plus, Yves Lampaert en Julien Vermote.

Devenyns was de eerste Quick-Step Floors renner die in actie kwam. Hij liet de klok stilstaan na 48 minuten en 13 seconden. Met die tijd zat Devenyns 2 uur in de hot seat, om uiteindelijk als 5e te eindigen. Vermote eindigde met een 8e stek ook in de top-10. De Plus werd 20e.

Lampaert noteerde onderweg de snelste tussentijden en was met 46 minuten en 43 seconden ook de snelste aan de finish. Titelverdediger Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) was de enige die Lampaert nog van de titel kon houden, maar slaagde daar niet. Lampaert bleek 17 seconden sneller dan Campenaerts en mocht voor het eerst de Belgische driekleur aantrekken. Ben Hermans (BMC) maakte het podium compleet.

“Dit is een droom die uitkomt! Ik reed hard, vocht hard en werkte hard om deze titel eindelijk te pakken. Vorig jaar miste ik de titel nipt met 3 seconden. Daarom was ik dit jaar extra gebrand op de zege”, aldus Lampaert.

 QM Sportscare Cooling Oil, ideaal voor deze temperaturen”

De nieuwe Belgische tijdritkampioen bereidde zich voor in de Tour de Suisse. “Het was lastig in de bergen, maar het is het waard geweest. Het hielp me op dit parcours, dat erg lastig was door de wind en hitte. Ik had een snelle start om in het tweede deel iets te vertragen en in het laatste stuk het gaspedaal helemaal in te trappen tot aan de finish.”

Komende zondag start Lampaert in het wegkampioenschap. “Ik ben zo blij nu, dat is niet met woorden te beschrijven. Ik ben erg blij dat ik deze kleuren eindelijk mag dragen. Ik kan niet wachten tot het zondag is. Ik ben relaxt na deze zege, maar tegelijkertijd ook super gemotiveerd. We gaan alles doen om die trui binnen de ploeg te houden”, besloot Lampaert.