BOB JUNGELS NA LANGE SOLO OPNIEUW LUXEMBURGS KAMPIOEN

Voor de vierde keer in zijn loopbaan is de Luxemburger nationaal kampioen op de weg.

Bob Jungels was een man met een missie zondagmiddag in Schengen waar het Luxemburgs kampioenschap op de weg werd verreden. In Schengen wachtte een ronde van 19 kilometer met twee heuvels erin. In totaal moesten de renners de ronde 8 keer afleggen.

Halverwege de koers trok Jungels ten aanval. De beste jongere van de afgelopen Giro d`Italia sloeg direct een flinke kloof op eerste achtervolgers Ben Gastauer (AG2R) en Alex Kirsch (WB Veranclassic Aqua Protect). Die voorsprong gaf Jungels niet meer uit handen, zodat hij voor de vierde maal de Luxemburgse titel voor zich opeiste.

“Direct na de start kwam de wind van de zij en dat maakte de koers lastig. Ik trok op avontuur met een kleine groep renners. Op 75 kilometer ging ik alleen door. Ik heb nooit meer omgekeken en reed zo naar de zege. Ik ben blij met deze nieuwe titel, zo kan ik de kleuren van mijn land opnieuw tonen in de grootste koersen op de kalender”, aldus Jungels na het kampioenschap.

Jungels keek vervolgens vooruit naar de komende periode. “Ik kwam erg vermoeid uit de Giro d`Italia. Het kostte dus even tijd voordat ik hersteld was, maar vandaag was de conditie er. Ik kon dus van ver gaan en hield het vol tot aan de streep. Nu heb ik enkele dagen vrij. Vervolgens trek ik naar Livigno voor een trainingskamp en vanaf daar naar de Ronde van Polen, wat hopelijk de start is van een sterk tweede deel van het seizoen.”

Photo credit: ©Ben Majerus/Luxemburger Wor