Het zijn drukke tijden voor Shari Bossuyt. De juniore van het Lares-Waowdeals-team kon een Belgische titel aan haar palmares toevoegen, werd ook de beste van Vlaanderen, mocht naar het Europees kampioenschap in Denemarken en haalt straks haar snelle benen boven voor het WK piste in Italië. Vooruit met de geit!

Shari Bossuyt
Foto: Paul Hinninck.

Shari Bossuyt: “Op mijn 1e Europees kampioenschap op de weg wilde ik vooral ervaring opdoen – ik had deze zomer wel al het EK Piste gereden. Ik startte snel aan mijn tijdrit, het was een lange baan met wind op kop. Na 10 km voelde ik het al in de benen, de laatste 5 waren mijn zwaarste 5 km ooit. Als 1e jaars juniore was het toch allemaal wat wennen, dit niveau. Stiekem hoopte ik wel op een top 20 en met een 14e plaats is dat aardig gelukt. Het is een belangrijk jaar voor mij, maar eigenlijk blijft het toch ook een leerschool. In mijn voorbereidingen lag de focus ook meer op de piste dan op de weg.”

“Met mijn 8e plaats in de EK-wegrit ben ik tevens supertevreden. Op 25 km van de meet plaatste ik een demarrage en ik geraakte helemaal alleen weg. Een Italiaanse reed achter mij, maar ze kreeg het gat niet meer toe. Jammer, want daardoor begon het ijzersterke Italië als een blok op mij te jagen. Ze reden met hun hele team achter mij. Toen ze mij teruggrepen dacht ik dat mijn EK er op zat, want ik had toch serieus diep moeten gaan om een kloof te maken. Toen we de meet passeerden, hadden we nog 1 ronde af te leggen. Het werd nog een hectisch gedoe en door een valpartij vlak voor mij konden 2 meisjes wegrijden. Samen met Lotte Rotman reed ik weer naar voren en vanuit Lottes wiel kon ik nog naar plaats 8 sprinten. Top 5 had er in gezeten, maar de ervaring neem ik alvast mee naar volgend jaar. Sowieso ben ik heel tevreden over mijn EK.”

Shari Bossuyt
Foto: Brian Petyt.

Shari Bossuyt: “Het is al een mooi seizoen geweest voor mij, met een paar mooie ereplaatsen in de Nations Cup. Zo werd ik 13e in Gent-Wevelgem en 11e en 18e in het eindklassement van respectievelijk Omloop van Borsele en de Healthy Ageing Tour. En dan veroverde ik de Belgische titel in het tijdrijden en werd ik Vlaams kampioene op de weg. In de wegrit van het BK werd ik 3e. Op het EK reed ik in het Omnium net geen podium. De eindsprint in de puntenkoers heeft me daar genekt, helaas. In de ploegenachtervolging met Noa Selosse werd ik ook al 4e.”

“Momenteel is de riem er even af, want eind deze maand staat in Italië het Wereldkampioenschap Piste op mijn agenda. Ik rijd er de Scratch, het Omnium en de Puntenkoers. Dat laatste is mijn sterkste nummer, ik hoop er top 5 te rijden. Sowieso wordt het opnieuw veel bijleren en hard genieten. Ik zal zonder stress aan de start staan, dus alles wat ik kan pakken, zal mooi meegenomen zijn.”

 

Yves Brokken

De zomer van Shari: van het ene kampioenschap naar het andere