MATTEO TRENTIN SCHRIJFT HISTORIE IN VUELTA A ESPAÑA

De Italiaan sprintte naar de zege in Tarragona en werd daarmee de 100e renner die minimaal een rit won in alle drie grote ronden.

Quick-Step Floors is op dreef in de Vuelta a España. In de vierde etappe won de ploeg al voor de tweede keer deze ronde, de 12e ritzege in een grote ronde dit seizoen. Na Yves Lampaert in de tweede etappe was het vandaag Matteo Trentin die zijn eerste World Tour zege van het seizoen boekte.

De dag stond te boek voor de sprinters met alleen een derde categorie klim in het parcours. Quick-Step Floors renner Tim Declercq hield het gat met vier koplopers onder controle. Nadat Declercqs werk erop zat namen Bob Jungels en Niki Terpstra de rol over in de laatste 10 kilometer. Zij haalden de twee laatste vluchters bij.

Julian Alaphilippe trok het tempo op 2 kilometer van de streep verder de hoogte in. Yves Lampaert was de laatste loods voor Trentin. De Belg hield zijn Italiaanse ploegmaat in een prima positie in een lastige technische slotkilometer. Trentin ontbond vervolgens zijn duivels en zorgde ervoor dat naast hem niemand op de finishfoto stond. Juan Jose Lobato (LottoNL-Jumbo) en Tom Van Asbroeck (Cannondale-Drapac) eindigden op enkele fietslengtes als tweede en derde.