TRENTIN PAKT TWEEDE RITZEGE IN VUELTA A ESPAÑA

De Italiaan bezorgde Quick-Step Floors de 14e ritzege in een grote ronde in dit jaar en heroverde de groene trui.

Matteo Trentin snelde in de 10e etappe van de Vuelta a España naar een nieuwe ritzege. Precies een week eerder was de Italiaan nog de snelste in de rit naar Tarragona. Vandaag was Trentin de snelste in een sprint-a-deux met Jose Joaquin Rojas (Movistar). Trentin heroverde door zijn ritzege ook de groene puntentrui.

Pas na 80 kilometer slaagde een groep erin om een gat te slaan met het peloton. Niki Terpstra en Trentin vormden de Quick-Step Floors inbreng in de groep van 18 renners. Die kopgroep pakte snel een voorsprong van 5 minuten op het peloton.

De Collado Bermejo (7.7 kilometer, 6.5%) van 1e categorie en de afdaling waren de scherprechter in deze rit. In de oplopende meters ontstond een ware aanvalsregen in de kopgroep. Trentin moest even de rol lossen, maar werd door ploegmaat Terpstra naar voren gebracht en kon zo de oversteek maken naar een leidend trio. Het kwartet leiders kwam met 30 seconden voorsprong over de top van de slotklim.

In de afdaling liepen de koplopers verder weg. Rojas zorgde dat de kopgroep in tweeën splitste. Trentin was de enige die Rojas kon volgen. Het tweetal sloeg snel een geruststellend gaatje en vochten voor de ritzege. Trentin ging als eerste onder de rode vod door, maar Rojas nam snel over en zette de sprint in op 400 meter van de streep. Trentin behield zijn geduld en kwam op het juiste moment uit het wiel van Rojas, om hem vervolgens met ruim verschil te verslaan.

“Ik dacht al een tijdje aan deze rit. Het plan was om mee te zitten in de juiste ontsnapping, omdat we wisten dat die het kon redden. Ik wist dat de laatste klim lastig zou zijn, maar ik reed mijn eigen tempo. In de afdaling volgde ik Rojas, want ik wist dat hij een goede daler was. Hij kende ook de wegen, want hij is van Murcia. Ik ben erg blij met mijn tweede ritzege. Onze ploeg heeft een fantastische Vuelta a España tot dusver. Ik hoop dat we nog enkele mooie resultaten gaan neerzetten de komende ritten”, vertelde Trentin na de rit.