Sam Bennett heeft de twaalfde editie van de Münsterland Giro op zijn erelijst bijgeschreven. De Ier van BORA-hansgrohe wist de Duiters Phil Bauhaus en André Greipel met enkele centimeters af te troeven. Het verschil was zo klein dat er een fotofinish aan te pas moest komen. Dylan Groenewegen moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

Thuisrijder Tony Martin initieert kopgroep van de dag
Tony Martin leek gebrand om iets te laten zien voor eigen volk. Het Duitse tijdritkanon was de aansteker van een vierkoppige kopgroep, met daarbij ook nog landgenoot Etienne van Empel en de onbekendere Duitsers Carl Soballa en Luca Henn. De vier vluchters stonden voor een loodzware opgave, met een vrij gemakkelijk parcours en voldoende sprintersploegen die de controle predikten.

Toch wilde Martin zich niet verzoenen met een op papier onvermijdelijke massaspurt, en hij besloot met nog veertig kilometer te gaan het tempo de hoogte in te jagen. Alleen zijn jongere landgenoot Soballa wist aan te haken. De twee vluchters bleken echter vogels voor de onvermijdelijke kat. In de daaropvolgende massaspurt drukten Sam Bennett en Phil Bauhaus hun wiel bijna simultaan over de streep. Een fotofinish moest de uiteindelijke beslissing brengen, waarna de Ier werd uitgeroepen tot winnaar van de dag.

Verslag van Wielerflits.nl