De Italiaan zette zelf de beslissende aanval op touw en rondde zijn zeven jarige dienstverband bij Quick-Step Floors af met een prachtige zege.

De 111e editie van Parijs-Tours eindigde in een galavoorstelling van Quick-Step Floors. Matteo Trentin en Niki Terpstra waren de hoofdrolspelers in de slotfase. Ploegmaat Fernando Gaviria werd op 20 kilometer uitgeschakeld nadat hij onderuit gleed op het natte wegdek. Op 10 kilometer van de streep gooide Trentin de knuppel in het hoenderhok met een aanval op de Côte de Beau Soleil. Slechts enkele renners konden aanhaken bij de rappe Italiaan.

Op de laatste klim Côte de l’Epan trok Trentin nog eens door. Dit keer konden alleen Soren Kragh Andersen (Team Sunweb) en ploegmaat Terpstra mee. Het koptrio pakte een voorsprong van 12 seconden. Ondanks het harde labeur van de achtervolgers werd het gat niet kleiner. Dat was vooral te danken aan het sterke rijden van Terpstra, die hard doortrok om te voorkomen dat de achtervolgers terug kwamen.

 

In de laatste rechte lijn speelde Terpstra het ploegspel perfect en zette zijn ploegmaat af in een zetel. Trentin maakte het werk superieur af. De Italiaan zette de sprint in op 250 meter en pakte onbedreigd zijn tweede zege in deze Franse klassieker. Terpstra eindigde voor de achtervolgende groep als derde. Quick-Step Floors heeft nu drie jaar op rij gewonnen in Parijs-Tours.

“De lichte regen en natte wegen zorgden voor een uitgerekt peloton, dus op de eerste heuvel trok ik eens door. Een eerste groep splitste zich af, maar daarna ging ik nog eens en kwam Niki aansluiten. We speelden een perfecte tactisch spelletje. Niki deed een geweldige job en deed een perfecte lead-out in de laatste kilometer.”

Het is geweldig om het seizoen op deze manier af te sluiten

“Ik wil Quick-Step Floors danken voor de afgelopen zeven jaar. Het was een eer om voor deze formatie te rijden. Ik ben trots dat ik op deze manier kan afsluiten met een tweede zege in Parijs-Tours”, aldus Trentin na afloop. Naast winst voor Trentin en een derde plek voor Terpstra eindigden Maximiliano Richeze (5e) en Yves Lampaert (7e) ook in de top-10.

Paris-Tours betekende ook het einde van het klassieke wielerseizoen. Voor Quick-Step Floors was het een memorabel en dominant klassiekerseizoen. De ploeg won in deze koersen vijf maal en stond nog eens tien keer op het podium tussen maart en oktober. Quick-Step Floors werd de eerste ploeg in zes jaar dat in alle vijf monumentale klassiekers op het podium stond.

Photo credit: ©ASO/Bruno Bade