Luxemburgs kampioen Bob Jungels en Parijs-Roubaix winnaar Niki Terpstra onthullen het tenue voor het nieuwe seizoen.

Net zoals een wolf van vacht wisselt, maar niet zijn karakter verliest, zo heeft ook de ‘Wolfpack’ een nieuw tenue voor 2018. Natuurlijk blijft de winnaarsmentaliteit die de ploeg zoveel succes heeft gebracht aan boord.

Quick-Step Floors rijdt volgend seizoen in het koninklijk blauw, zodat het ploeghistorie behouden blijft. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de renners eenvoudig te herkennen zijn in een peloton van 200 renners. Niet alleen het design en de kleur zijn anders, maar op de rug van het shirt zijn ook enkele zaken toegevoegd. Zo staat de naam van de renner vermeld op het shirt, maar staat er ook een verwijzing naar de ‘Wolfpack’: een bijnaam voor de ploeg die enkele jaren geleden door sportdirecteur Brian Holm in het leven werd geroepen.

 

“Het is een prachtig shirt, elegant en een beetje meer vintage dan vorig jaar. Ik houd er van! Ik vind het ook mooi dat “The Wolfpack” meer naar voren komt en zelfs op het shirt staat. Het is een symbool van onze ploeg, het staat echt voor de ploeg. Ik kijk er naar uit om het nieuwe shirt te mogen dragen. Ik kan niet wachten op de eerste koers van het nieuwe seizoen”, aldus Bob Jungels.

De kleding is geproduceerd door Vermarc Sport, dat al sinds 2003 verbonden is aan de formatie. Ook de komende 2 jaar blijft Vermarc Sport de ploeg van Patrick Lefevere steunen. Dat werd duidelijk nadat beide partijen een nieuw tweejarig contract ondertekenden. Marc Verbeeck en Patrick Lefevere waren beide blij met dit nieuwe hoofdstuk.

“Bij het ontstaan van de ploeg was mijn vader Frans Verbeeck ervan overtuigd dat de samenwerking een grote kans was voor Vermarc Sport. Tot de dag van vandaag is de samenwerking een vruchtbare win-win-situatie geweest voor beide partijen met een grote emotionele waarde”, aldus Marc Verbeeck. “Door de lange samenwerking voelt de alliantie niet als een pure zakendeal. Het contact met de ploeg is net als bij een familie. We krijgen directe feedback van staf en renners. Dat helpt ons om onze producten te optimaliseren en nieuwe wielerkleding te ontwikkelen. Een ander groot voordeel is dat de naam Vermarc Sport overal ter wereld wordt getoond. Ons merk is samen met de ploeg flink gegroeid de afgelopen jaren.”

“We zijn blij ons tenue voor 2018 samen met Vermarc Sport te mogen presteren. Onze renners rijden straks weer in ‘state of the art’ kleding. Het blauw maakt ons herkenbaar in het peloton, zoals we dat natuurlijk graag willen. Vermarc Sport is sinds het ontstaan van de ploeg al partner. Voor beide partijen is het een voordeel. We helpen hen hun producten te verbeteren dor onze feedback. Zij helpen ons om sneller te kunnen gaan. Met het succes van de ploeg heeft Vermarc  Sport – samen met onze andere sponsoren – kunnen genieten van fantastische exposure”, aldus Patrick Lefevere.