Door het gure weer dat dit weekend voorspeld wordt, wil ik jullie toch nog eens wijzen op een aantal maatregelen die zeker nuttig kunnen zijn voor het comfort van de renners of rensters en daarenboven hun prestaties te bevorderen.

Ik zet ze even op een rijtje:

  1. wrijf de benen in met een laagje QM n° 3,  Extra Hot Embrocation om de spieren goed warm te houden en de bloedcirculatie te garanderen, ondanks de koude; waar beenstukken of lange broeken gedragen worden, volstaat de n° 2, Hot Embrocation, omdat die bovenlaag dan dienst doet als een soort ‘isolatielaag’ .
  2. Vergeet niet de handen en voeten ook in te smeren met de n° 3 , Extra Hot , die delen bewegen niet en hebben nog meer last van de kou. Onder de handschoenen en kousen en overtrekken geeft die warmte extra comfort, waardoor je beter kan blijven trappen en schakelen, essentieel uiteraard om goed te presteren !
  3.  Ik zou ook aanraden om ook de rest van het lichaam in te smeren met n° 2 of 3 , Hot of Extra Hot Embrocation: buik en borst, rug volledig, armen, zelfs de oren en nek. Dat geeft een deugdelijk gevoel onder de koerskledij zodat je niet verkleumd geraakt, de warmte stoort ook nooit , ook niet als je begint te zweten. En liever wat warmtegevoel dan kou lijden en van je fiets schudden !
  4. Voor het aangezicht raad ik aan een laagje n° 4, Antifriction Cream, aan te brengen, om je te beschermen tegen de bijtende wind , aangezien je daar geen warme zalf kan aanbrengen. Die zalf beschermt je huid tegen de gure weersomstandigheden en voelt zacht aan, prikkelt ook helemaal niet, een heel dun laagje volstaat.

Veel succes alvast, deze tips kunnen jullie perfect door het winterweer loodsen. Dit geldt ook voor koersen in regenweer. Dan breng je boven de warme zalf n° 3 zeker een laagje n° 5, Pre Sports Energizing Oil , aan zodat het water van de benen spat en je geen vuil opvangt. Dan is het wel aangewezen in korte broek te koersen, tenzij je echt waterwerende beenstukken hebt !