We blijven aan het slot van het seizoen leuke prijzen pakken. Michael Vanthourenhout heeft in de Kleicross in Lebbeke, de voorlaatste veldrit van deze winter, zelfs zijn eerste overwinning geboekt.

Michael haalde het ondanks de snelle omloop met een stevige voorsprong van bijna 40 seconden op Tim Merlier en net geen minuut op Laurens Sweeck. “Met renners zoals hen aan de start, vind ik dit toch een belangrijke zege. Het is niet makkelijk meer om een cross te winnen, tegenwoordig. Dat ook Jurgen (Mettepenningen, red.) en Yves Dupont van Marlux er vandaag bij waren, maakt het extra plezant”, geniet Michael.

“Van de tweede ronde al was ik weg. Tim maakte een foutje, ik kreeg tien meter, en Dieter en Eli stopten goed voor me af en zo werd het gaatje groter. De wind maakte het lastig, maar aan het einde kon ik dankzij de ruime voorsprong m’n eigen cross rijden en goed indelen. Ik kan nog steeds profiteren van de vorm van de trainingsstage in Spanje (voor het WK, red.). En voor de laatste crossen kan ik me nog motiveren. Zeker als je zoals vandaag kans maakt om te winnen.”

Broer Dieter Vanthourenhout werd zesde, Kevin Pauwels zevende, Eli Iserbyt zestiende, Klaas Vantornout 19de en Gianni Siebens 25ste. Bij de vrouwen eindigde Alicia Franck op de zesde plaats.

(Foto’s Photopress.be)