De Colombiaan kende samen met zijn Quick-Step Floors ploegmaats een goede start van de ‘Koers tussen twee zeeën’.

Fernando Gaviria, Philippe Gilbert, Bob Jungels, Iljo Keisse, Maximiliano Richeze, Zdenek Stybar en Niki Terpstra vertrokken vanuit Lido di Camaiore voor een ploegentijdrit over 21,5 kilometer: de eerste opdracht van deze Tirreno-Adriatico. De ploeg liet de klok stilstaan na 22 minuten en 34 seconden, een handvol seconden achter ritwinnaar BMC.

Luxemburgs kampioen Bob Jungels opent de koers zo met een goede klassering in het klassement. Hij heeft op sommige concurrenten al een mooie buffer. Gaviria kreeg na de etappe de witte jongerentrui om de schouders gehangen.

“Ik heb van elk moment genoten. Het was erg cool dat we met de nieuwe Specialized Shiv fietsen konden rijden op dezelfde dag dat de jongens in Parijs-Nice een mooi resultaat neerzetten”, sprak Gaviria na de podiumceremonie. “Ik ben blij met deze jongerentrui. In deze koers pakte in mijn eerste World Tour zege. De ploeg is gemotiveerd en vastberaden ons te laten zien, hopelijk doen we mee om de prijzen in de komende ritten.”

Photo credit: ©Tim De Waele/ Getty Images