FABIO JAKOBSEN SNELT NAAR EERSTE PROFZEGE

De 21-jarige Nederlander maakte het werk van Quick-Step Floors perfect af in Nokere Koerse en bezorgde de ploeg de 14e wegzege van het seizoen.

“Quick-Step Floors is de perfecte ploeg voor mij! Ik weet zeker dat zij mij gaan helpen groeien en beter gaan maken. Het is de juiste plek om te zijn en ik hoop het vertrouwen terug te betalen met een zege, al weet ik dat dat niet eenvoudig wordt”, deze woorden sprak Fabio Jakobsen tijdens de eerste stage tijdens deze winter toen naar zijn transfer naar Quick-Step Floors gevraagd werd.

De Nederlander had slechts 14 koersdagen nodig om zijn eerste zege van het seizoen binnen te halen. Jakobsen deed dat op een overtuigende manier in Nokere Koerse door de groepssprint met enkele lengten voorsprong te winnen.

NOKERE, BELGIUM – MARCH 14: Arrival / Fabio Jakobsen of Netherlands and Team Quick-Step Floors / Alvaro Jose Hodeg Chagui of Colombia and Team Quick-Step Floors / Celebration / Champagne / during the 73rd Nokere Koerse – Danilith Classic 2018 a 191,1 km race from Deinze to Nokere on March 14, 2018 in Nokere, Belgium. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Nadat Quick-Step Floors eerder al toesloeg in Le Samyn en Dwars door West-Vlaanderen, stond de ploeg vandaag opnieuw in de spotlights. Eerste controleerde het een kopgroep van 8 renners en in de finale stuurde de ploeg 2 renners – Florian Sénéchal en Pieter Serry – mee in een gevaarlijke achtervolgende groep op 30 kilometer van de streep.

Die groep werd op 10 kilometer van de streep ingerekend. Daarna was het Sénéchal en een sterke, attente Davide Martinelli die op elke uitval reageerden. Zo moest de koers beslist worden in een sprint. Jakobsen timede zijn sprint perfect en won met enige overmacht.

“Ons doel was om hier te winnen, want we hadden veel renners in de ploeg die kans maakten op een zege. Het parcours was lastiger dan vorig jaar, maar dat weerhield ons er niet van om de koers te maken en controleren. Toen Florian en Pieter ten aanval trokken in het laatste koersuur besloot ik energie te sparen voor het geval dat ze werden ingerekend. Ik voelde me namelijk erg goed”, sprak Jakobsen nadat hij Amaury Capiot (Sport Vlaanderen-Baloise) en Hugo Hofstetter (Cofidis) naar de andere podiumplaatsen had verwezen.

“De hele ploeg was geweldig vandaag. Davide en Florian hielden het tempo hoog aan het einde en haalden late vluchters bij. In de laatste bocht nam ik de binnenkant, want ik wist dat dit mijn kansen zou verhogen. Op het laatste rechte eind gaf ik alles en toen ik niemand meer in mijn buurt zag begon ik te vieren. Het is een van de beste koersdagen in mijn leven tot dusver! Ik ben natuurlijk superblij met mijn eerste profzege. Dit geeft me veel vertrouwen voor de komende koersen”, besloot de Nederlander zijn verhaal.