ALVARO HODEG WINT HANDZAME CLASSIC

De Colombiaan is de eerste Zuid-Amerikaan die de Belgische semi-klassieker op zijn naam schrijft.

Alvaro Hodeg sprintte naar zijn eerste profzege in de Handzame Classic. Voor Quick-Step Floors was het de 15e wegzege van het jaar. De ploeg had de koers opnieuw uitstekend onder controle op weg van Bredene naar Handzame.

Kasseistroken en een valpartij van Florian Sénéchal op 7 kilometer van de streep kon de Quick-Step Floors trein niet stoppen. Hodeg werd in perfecte positie afgeleverd op 200 meter van de streep en won met ruime voorsprong voor Kristoffer Halvorson (Team Sky) en Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe).

Voor Quick-Step Floors was het de vierde zege op rij in België na eerdere zeges van Niki Terpstra (Le Samyn), Rémi Cavagna (Dwars door West-Vlaanderen) en Fabio Jakobsen (Nokere Koerse). Hodeg was de 85e Quick-Step Floors renner die sinds het ontstaan in 2003 een koers wist te winnen.

“Het is lastig om te omschrijven hoe ik me voel na deze zege. Het betekent heel veel voor mij om mijn eerste profzege bij Quick-Step Floors te behalen, een ploeg waar ik van droomde om voor te koersen. Ik doe altijd mijn best en dat was vandaag niet anders. Het plan was om met mij voor de sprint te gaan. Ik ben de jongens dankbaar voor de support, ze waren fantastisch. Ik ben superblij met dit succes en ga zeker hard verder blijven werken om de ploeg terug te betalen voor het vertrouwen dat ze in me stellen”, sprak de winnaar na afloop.