TWEEDE ZEGE OP RIJ HODEG

Drie dagen na zijn zege in de Handzame Classic sloeg de Colombiaan opnieuw toe in de openingsrit van de World Tour koers.

Alvaro Hodeg is op dreef! De 21-jarige Colombiaan won afgelopen week de Handzame Classic, vandaag sloeg hij toe in de openingsetappe van de Volta a Catalunya. De 152,4 kilometer lange rit werd gekleurd door een kopgroep van 6 renners, maar die werd op 20 kilometer van de streep ingerekend. Ook een aanval van Wilmar Paredes (Manzana Postobon) kon het peloton niet verontrusten.

Op 2 kilometer van de streep schoof Quick-Step Floors naar de kop van het peloton. Luxemburgs kampioen Bob Jungels bracht de snelheid naar 65 km/u en hield zijn inspanning vol tot op 800 meter van de streep. Michael Mørkøv nam vervolgens het roer over en leverde Hodeg in een zetel af voor de eindsprint. De jonge Colombiaan won met 3 fietslengtes verschil voor Sam Bennett (Bora-hansgrohe). Mørkøv werd nog 4e.

Hodeg was na afloop vol lof over zijn ploegmaats. “De hele ploeg bleef bij me en beschermde mij vandaag. In de afdaling zat ik in de buik van het peloton, maar Michael gaf me veel vertrouwen door te zeggen dat ik kalm moest blijven. Hij bracht me vervolgens naar voren. Bob liet in de laatste kilometers zijn kracht zien. Veel ploegen wilden vooraan zitten, maar dankzij onze fantastische jongens waren we de hele tijd ‘in control’. De ploeg maakte het verschil vandaag en ik wil ze daarvoor danken.”

“Het is een droom die uitkomt! Vorige week vierde ik mijn eerste profzege, nu win ik in de World Tour tegen grotere en meer ervaren renner. Ik was sterk vandaag en wilde de zege pakken voor de ploeg, die zoveel vertrouwen in me had. De leiderstrui is een bonus, maar wel eentje die me ontzettend trots maakt. Het is nog mar het begin van de week, hopelijk volgen er andere mooie resultaten van The Wolfpak”, sprak Hodeg.

Sportdirecteur Geert van Bondt keek ook met veel genoegen terug op de openingsrit. “We hadden een plan en hebben dat perfect uitgevoerd. We wisten vanaf afgelopen vrijdag dat Alvaro vandaag een goede kans maakte. Toen we hem vrijdag de kans gaven, was het om te zien hoe hij zou omgaan met die druk. Natuurlijk is de World Tour iets heel anders en is hij nog maar 21 jaar en een neo-prof. Dat maakt deze zege nog indrukwekkender! Vandaag was de hele ploeg er voor hem, we maakten een erg sterke lead-out. Alvaro had het wat lastig op de klim, maar Michael wachtte op hem en aan het einde van de afdaling formeerde de rest van de ploeg zich rond hem. Ze brachten Alvaro vervolgens in een perfecte positie voor de sprint. Max en Bob reden het peloton aan flarden met snelheden die opliepen tot 60-65 km/u. Toen Alvaro uit het wiel van Michael kwam, was er geen houden meer aan voor de rest. Het leek erg eenvoudig.”

Read more at http://www.quickstepfloorscycling.com/nl/news/detail/tweede-zege-op-rij-hodeg/3536#5Ar7PfIPECZPR5xw.99