De Nederlandse Quick-Step Floors renner soleerde naar de winst in Vlaanderens Mooiste. Philippe Gilbert eindigde als 3e.

Niki Terpstra zette de dominantie van de ploeg in de Belgische eendagskoersen voort. De Nederlander bezorgde de ploeg een 16e zege in een Monument, slechts 2 dagen nadat Quick-Step 20 jaar in het wielrennen vierde. Terpstra won eerder dit seizoen Le Samyn en E3 Harelbeke, beide na een solo in de finale van de koers. In de Ronde van Vlaanderen herhaalde Terpstra dat scenario en pakte hij zijn tweede zege in een Monument, eerder was hij in 2014 al  succesvol in Parijs-Roubaix.

“Het is ongelooflijk! Ik droomde als kind van het winnen van  De Ronde en Parijs-Roubaix en keek deze koersen altijd op televisie. Toen werd ik verliefd op deze koersen en nu heb ik ze beide gewonnen. Ik kan nu zeggen hoe blij ik hier mee ben! Om deze koersen te winnen heb je goede benen nodig, maar ook geluk. Vandaag verliep alles perfect voor mij”, sprak een blije Terpstra na de streep.