GAVIRIA PAKT TWEEDE RITZEGE IN CALIFORNIA

Gepiloteerd door zijn Quick-Step Floors sprinttrein pakte de Colombiaan zijn 6e seizoenszege in Elk Grove.

Fernando Gaviria was voor de tweede maal deze Tour of California succesvol in een sprint. De laatste overblijfselen van een vlucht werden pas in de voorlaatste kilometer gegrepen nadat een massale valpartij op 4 kilometer van de streep de achtervolging verstoorde. Quick-Step Floors was toe aan haar 31e zege van dit seizoen.

“Ik ben blij met deze zege, die zonder mijn team niet mogelijk was geweest. Iedereen deed zijn job fantastisch. Het geeft veel voldoening om hun terug te betalen met de ritzege”, sprak de winnaar kort na afloop.

Kasper Asgreen en Jhonatan Narvaez hielden namens Quick-Step Floors een kopgroep van 5 renners binnen schot. Iljo Keisse, Alvaro Hodeg en Maximiliano Richeze namen de rol als tempobeulen op zich in de laatste kilometer en brachten Gaviria in een zetel naar de streep. Nadat Richeze van kop af kwam zette Gaviria op 200 meter van de streep zijn turbo aan. Met ruim verschil pakte de Colombiaan de zege voor Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) en Peter Sagan (Bora-hansgrohe).

“Het was warm en hectisch vandaag, vooral in de laatste 20 kilometer. Op 4 – 5 kilometer van de streep was er nog een valpartij, maar gelukkig zat ik vooraan omringd door mijn sterke ploeg. In de finale volgde ik gewoon Max zijn wiel, hij heeft zoveel ervaring en weet hoe hij mij in de beste positie moet brengen. Het is erg fijn om twee zeges te boeken in mijn eerste Tour of California. Ik geniet van deze koers en de fans,  hopelijk kunnen we nog enkele mooie resultaten neerzetten”, besloot Gaviria.

Laurens De Plus behield zijn 8e plek in het klassement in aanloop naar de koninginnenrit: Folsom – South Lake Tahoe over 196.5 kilometer.