JAKOBSEN SPRINT NAAR ZEGE IN OPENINGSRIT TOUR DES FJORDS

De Nederlandse neo-prof maakte het werk van zijn ploegmaats netjes af en bezorgde Quick-Step Floors de 34e wegzege van dit seizoen.

Fabio Jakobsen ontwikkeld zich tot een van de beste neo-profs van het moment. De Nederlander pakte vandaag zijn derde zege. Na Nokere Koerse en de Scheldeprijs won hij vandaag de openingsrit in de Tour des Fjords. Op een oplopende finishstrook nam hij duidelijk de maat van de concurrentie.

Het peloton trok in de openingsrit van Lindesness naar Grimstad. Quick-Step Floors was prominent aanwezig aan kop van het peloton. Het leidde de achtervolging op 5 vluchters, die in de laatste kilometer werden ingerekend. Niki Terpstra neutraliseerde in de slotfase enkele aanvalspogingen.

Fabio Jakobsen werd vervolgens door zijn ploegmaats in perfecte stelling gebracht voor de laatste kilometer. Op een 400 meter lange heuvel van 5,5 procent werd het peloton helemaal uit elkaar gereden. Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) zette de sprint in, maar Jakobsen vond een gaatje aan de binnenkant en spurtte naar de zege.

“We controleerden de koers vanaf de start met Tim en Davide. Zij reden de eerste helft van de rit op kop en deden fantastisch werk. In de slotfase – toen we dichterbij de vluchters kwamen – ging het tempo flink omhoog. James, Niki en Davide beschermden me en leverden me in prima positie af aan de voet van de klim”, deed Jakobsen zijn verhaal.

“Ik pakte het wiel van Boasson Hagen. Op 100 meter van de streep passeerde ik hem en even later kon ik mijn handen in de lucht steken. Het voelt geweldig om mijn derde succes van het jaar te boeken. Het was een echte team effort en ik ben blij dat ik het kon afronden. The Wolfpack is op dreef en we kijken  uit naar de komende ritten”, besloot Jakobsen. Noorwegen werd zo het 33e land waarin Quick-Step Floors een zege wist te boeken.

Photo credit: Getty Images