VIVIANI SCOORT HATTRICK IN GIRO D’ITALIA

De Italiaan bevestigde zijn status als beste sprinters in de 101e Giro d`Italia met een ruime overwinning in Nervesa della Battaglia.

Elia Viviani gaf opnieuw een sprint masterclass in de 13e etappe van de Giro d`Italia. De Italiaan pakte zijn derde ritzege van deze ronde en werd daarmee de eerste Italiaan in 5 jaar die dat voor elkaar kreeg.

“Dit is de mooiste en meest emotionele zege van de drie. We reden over wegen die ik kende van het begin van mijn loopbaan en dat bracht herinneringen boven. Dat maakt mijn zege van vandaag nog specialer”, aldus Viviani die de 1250e Italiaanse ritzege in de Corsa Rosa mocht vieren.

Quick-Step Floors reed een vlekkeloze rit vrijdag. Het controleerde de vluchters door Rémi Cavagna en Eros Capecchi op kop te nestelen van het peloton. Capecchi was later in de etappe nog bij een aanvalspoging betrokken, waardoor andere ploegen in de achtervolging moesten.

Op 5 kilometer van het einde begon het echte gevecht om de posities voor de sprint. Quick-Step Floors bleef goed gegroepeerd zitten en wachtte tot de boog van de laatste kilometer om Elia Viviani in stelling te brengen. Tsjechisch kampioen Zdenek Stybar zat in het wiel van de Italiaanse sprintbom, zodat de concurrentie niet kon profiteren van de slipstream.

Op 200 meter van de streep kwam Viviani uit het wiel van Sacha Modolo (EF Education First) en snelde onbedreigd naar zijn derde ritzege in deze Giro. Op meer  dan een fietslengte werden Sam Bennett (Bora-hansgrohe) en Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) tweede en derde.

“Het is echt geweldig. De afgelopen twee dagen waren lastig, maar vanmorgen waren we 100% gefocust en gemotiveerd om de winst  te pakken. We zetten daarom al vroeg 2 renners op kop om tempo te maken achter de vluchters. Zij deden een prima job en ook in de finale zorgden de jongens ervoor dat ik in de beste positie werd afgeleverd. Voor de start van de Giro vroeg men naar mijn doelen deze Giro. Toen zei ik dat het een droom zou zijn om 3 ritten en de maglia ciclamino te winnen. Ik heb nu 3 zeges en de trui om de schouders, dus alles gaat als gepland”, aldus Viviani.

Read more at http://www.quickstepfloorscycling.com/nl/news/detail/viviani-scoort-hattrick-in-giro-d-italia/3620#WAhKQemZLweeLeIw.99