WAOWDEALS PRO CYCLING GING DE GIRO ROSA IN MET ALS DOEL OM EEN RIT TE WINNEN. IN DE ACHTSTE ETAPPE IS DE PLOEG DAARIN GESLAAGD. MARIANNE VOS BESLECHTTE DE RIT IN HAAR VOORDEEL, NADAT ZE IN DE LAATSTE KILOMETERS WAS WEGGEREDEN MET LUCINDA BRAND EN ELISA LONGO BORGHINI. SABRINA STULTIENS KWAM IN EEN GROTERE GROEP DAARACHTER BINNEN EN HANDHAAFDE ZICH ZO IN HET ALGEMEEN KLASSEMENT.

Ook de achtste etappe (126 kilometer) was allesbehalve eenvoudig. Er moesten heel wat hoogtemeters overwonnen worden en er werd volop gekoerst. In het eerste deel van de wedstrijd scheidden zich zo circa zeventig rensters af. Onder hen ook Sabrina Stultiens, Dani Rowe, Jeanne Korevaar, Anouska Koster en Marianne Vos namens WaowDeals Pro Cycling.

“Daarna hebben Dani, Anouska en Jeanne de belangen van de ploeg op uitstekende wijze gediend. Bij ontsnappingspogingen reageerden zij direct. We wilden ons in deze etappe graag laten zien en dan moet je iemand mee hebben om controle over de wedstrijd te kunnen houden”, analyseerde ploegleider Jeroen Blijlevens na afloop.

In het slot van de rit werd opnieuw geklommen. De top van die berg lag op minder dan 9 kilometer van de aankomst in Breganze. “Ook hier heeft de ploeg alles gegeven. Marianne werd in de finale uitstekend van voren gehouden, zodat ze het daarna kon afmaken”, aldus Jeroen Blijlevens. In de afdaling wist Marianne weg te rijden, samen met Lucinda Brand en Elisa Longo Borghini.

Met een voorsprong van minder dan een halve minuut gingen de drie de laatste kilometer in. Marianne klopte haar medevluchters aan de meet. Jeroen Blijlevens: “Een schitterende en verdiende overwinning die heerlijk smaakt na enkele pechmomenten in het begin van deze ronde. Hopelijk geeft deze zege WaowDeals Pro Cycling extra moraal voor het slotweekend.”