Een overwinning in de zomer: niet onze ‘core business’, wel altijd bijzonder leuk meegenomen. Kevin Pauwels maakte met ritwinst op de tweede dag van de Ronde van Luik een dag werk van de ploegmaats af.

nze ploeg controleerde een hele dag mee de debatten tijdens de tweede etappe in Beyne-Heusay. Het parcours, met aankomst bovenop een helling, was immers op maat geschreven van de snelle klimmersbenen van Kevin Pauwels. Die werd in de finale naar voor geloodst door de ploegmaats, schoof mee in een ontsnapping met een tiental renners, en maakte op de streep af met een stevige sprint. De eerste overwinning in twee jaar voor onze Kempenaar.

“Altijd plezant, winnen op de weg. Iedere zomer probeer ik dat te doen. Deze Ronde van Luik bevat veel etappes die me liggen. Vaak met een mooie aankomst. Zoals vandaag. Eerst redelijk steil, nadien wat minder steil. Ik had de rit aangestipt en zoals afgesproken heeft iedereen van de ploeg voor me gewerkt. Eerst op de kop van het peloton. Dan hebben de ploegmaats me naar voor gebracht voor de lokale ronde. Zo zat ik goed geplaatst om mee te gaan met die vlucht”, bedankt Kevin de ploegmaats.

Na twee dagen koers is Thomas Joseph (21e) onze beste renner in het klassement. Hij maakte maandag deel uit van een vlucht van 28 renners die de rest van het deelnemersveld op erg ruime achterstand zette.

Uitslagen Ronde van Luik
Rit 1: 17. Thomas Joseph op 00:34; 82. Arno Debeir 12:03; 127. Dieter Vanthourenhout; 128. Kevin Pauwels; 132. Tijl Pauwels
Rit 2: 1. Kevin Pauwels; 34. Arno Debeir op 00:49; 38. Thomas Joseph 0:50; 95. Tijl Pauwels 03:11; 120. Dieter Vanthourenhout 06:43
Stand na 2 dagen: 21. Thomas Joseph op 1:14; 67. Kevin Pauwels 11:43; 72. Arno Debeir 12:42; 104. Tijl Pauwels 15:04; 127. Dieter Vanthourenhout 18:36

(Foto Christopher Jobb)