JAKOBSEN SNELT NAAR WINST IN OPENINGSRIT BINCKBANK TOUR

De 21-jarige neo-prof was de snelste van het hele pak en is direct leider na zijn eerste World Tour zege.

Quick-Step Floors bleef in Friesland doorgaan waar het goed in is: het winnen van koersen. Op de eerste dag van de BinckBank Tour sloeg de formatie opnieuw toe in Bolsward. Na een perfecte lead-out maakte Fabio Jakobsen het werk van zijn ploegmaats glansrijk af.

“Het is mijn grootste zege sinds ik prof ben geworden. Ik ben erg trots op mezelf en de ploeg, ze stelden vanmorgen het vertrouwen in mij en deden perfect werk. Het weer was erg slecht onderweg en het peloton was erg nerveus in de laatste kilometers. De ploeg was echter foutloos. Om de koers zo te beginnen geeft ons veel vertrouwen”, sprak Jakobsen na afloop.

De openingsrit werd gekleurd door een kopgroep van 6 renners die een maximale voorsprong bemachtigden van 4 minuten. De sprintersploegen namen vervolgens het commando en begon aan de achterstand te knagen. Tim Declercq speelde een belangrijke rol in de achtervolging op de kopgroep. Hij onderhield kilometers lang het tempo in de stromende regen, lage temperaturen en wind die Friesland teisterde.

Nadat de koplopers waren ingerekend, werd de sprintvoorbereiding gestart. In de slotkilometer werden de sprinttreinen ontspoord door een valpartij. Quick-Step Floors ontsprong de dans deze keer en bracht Jakobsen naar voren. Op 250 meter van de streep trok hij zijn sprint op gang na een sublieme lead-out van Florian Sénéchal. De jonge Nederlander wist vervolgens Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) en Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) achter zich te houden. De 54e zege van Quick-Step Floors was daarmee een feit.

“Tim was opnieuw geweldig, het is niet voor niets dat hij ‘The Tractor’ wordt genoemd. Max, Niki en Styby deden vervolgens een perfecte job door Yves, Florian en mij vooraan te houden. In de laatste kilometer nam ik het wiel van Florian, die een geweldige lead-out deed vanaf 600 meter. Ik trok mijn sprint op 250 meter van de streep op gang. Ik voelde dat de anderen dichtbij waren, maar ik kon de overwinning over de streep trekken. We willen het hier niet bij laten en gaan voor nog meer mooie resultaten in de ritten en het klassement”, sprak Jakobsen tot slot.

Photo credit: ©Justin Setterfield/ Getty Images