HAMBURG + VIVIANI = ZEGE

Voor het tweede jaar op rij won de Italiaan de enige Duitse World Tour koers.

Elia Viviani boekte zondag zijn eerste succes in de Italiaanse kampioenstrui in de 23e EuroEyes Cyclassics Hamburg. Hij werd daarmee pas de tweede renner in de historie die de koers tweemaal wist te winnen. Net als vorig jaar was Viviani in de eindsprint sneller dan Arnaud Demare (Groupama-FDJ). Quick-Step Floors zorgde voor een prima lead-out met Michael Mørkøv en Fabio Sabatini.

“Ik was tweede in de Cadel Evans Race, Gent-Wevelgem en RideLondon, dus om eindelijk een World Tour eendagskoers te winnen dit seizoen voelt geweldig. Het is ook mijn eerste overwinning in de maglia tricolore. Iets speciaals dat ik de rest van mijn leven zal herinneren”, sprak Viviani na de 55e UCI-zege van Quick-Step Floors dit seizoen.

De 216,4 kilometer lange koers werd gekleurd door een kopgroep van 5 renners. Zij reden enkele minuten na de start weg en werden pas ingerekend op 20 kilometer van de streep, net voor de derde en laatste beklimming van de Waseberg. In aanloop naar de sprint vormden Davide Martinelli, Michael Mørkøv en Fabio Sabatini een hogesnelheidstrein met Viviani als laatste wagon. De Italiaanse kampioen rondde het werk meer dan vakkundig af en verwees Demare en Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) naar de overige podiumplaatsen.

“De ploeg was opnieuw indrukwekkend. Iljo reed de hele dag op kop in zijn eerste koers sinds juni. Remi en Kasper namen het heuvelachtige deel  voor hun rekening en hielden alles bij elkaar. Daarna was het aan Davide, Michael en Saba. We hadden de finale van de koers gisteravond goed bestudeerd en wisten dat we de laatste 3 kilometer vooraan moesten zitten. Het is fijn om onderdeel te zijn van deze ploeg, de beste ter wereld”, was Viviani vol lof over zijn ploeg.

De Italiaan nam tot slot met alle genoegen nog de slotkilometer door. “Met nog zo`n 400 meter te gaan zat ik in het wiel van Demare. Hij had Guarnieri nog voor zich, dus ik zat in de perfecte positie. Ik hoefde alleen op het juiste moment te wachten om vervolgens rond mijn opponent te sprinten. Dat deed ik op 150 meter, 50 meter later dan vorig jaar. Deze zege komt op een goed moment, volgende week trekken we naar de Vuelta.”

Photo credit: ©Lukas Schulze/ Getty Images

Read more at http://www.quickstepfloorscycling.com/nl/news/detail/hamburg-viviani-zege/3749#I0k55Ywg8YAUJdUC.99