Quick-Step Floors heeft nu in de laatste 9 grote rondes minimaal een etappe gewonnen.

Elia Viviani kwam met een prima vorm naar de Vuelta a España. Dat bewees de Italiaanse kampioen vorige week nog met een zege in de Cyclassics Hamburg. In de derde etappe van de laatste grote ronde van dit jaar sloeg Viviani opnieuw toe.

“Dit prachtige seizoen gaat verder met een prachtig en speciaal moment. Eerste winst in de Vuelta, eerste ritzege in de Italiaanse kampioenstrui. Een perfecte dag, maar ik had het niet gered zonder mijn geweldige ploeg. Het was lastig om deze lastige rit te controleren, maar het lukte toch dankzij onze geweldige Wolfpack spirit”, sprak Viviani direct na zijn 16e seizoenszege.

Quick-Step Floors controleerde de vluchters van de dag tijdens de rit van maandag. Op 40 kilometer van de streep probeerden 5 renners het peloton te verrassen door de oversteek te maken naar de vroege vluchters. De ploeg raakte echter niet in paniek en bracht op 10 kilometer alles bij elkaar.

In de laatste kilometer was het Deens kampioen Michael Mørkøv die Viviani in een zetel afleverde. De Italiaanse kampioen zette zijn sprint in op 200 meter en versloeg Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) en Peter Sagan (Bora-hansgrohe) met een fietslengte. “Er is geen eenvoudige zege in een grote ronde, vooral niet in de Vuelta. Het rondeboek zei dat het een vlakke rit was, maar er moest genoeg geklommen worden vandaag. We wisten wat we vandaag konden verwachten vandaag, want we hebben de rit vorige week verkend. Kasper en Pieter reden de hele dag op kop. Toen we dichterbij de finish kwamen hield Dries het tempo hoog, voordat Michael me in een ideale positie afleverde. Ik ging direct aan, want ik merkte dat Sagan zijn move ging maken. Met de rugwind voelde ik dat het het juiste moment was om te gaan, ik ben blij dat alles goed uitpakte.”

Viviani was niet de enige  Quick-Step Floors renner die op het podium mocht verschijnen. Ook Laurens De Plus mocht zich melden als beste jongere. Maandag reed De Plus nog rond in de witte trui. “Het doel was om de rit te controleren en te winnen met Elia. Het is mooi dat dit gelukt is. We beleven een prima start van de Vuelta. Ik voel me goed en ben benieuwd hoe mijn benen reageren in het hooggebergte”, sprak De Plus na afloop.

Photo credit: Tim de Waele / Getty Images