Na een fantastische ploegprestatie snelde de Italiaan naar de ritzege, de 60e wegzege van dit seizoen voor de ploeg.

The Wolfpack sloeg nog maar eens toe in de Vuelta a España. In de vlakke rit naar Bermillo de Sayago snelde Elia Viviani naar zijn 17e seizoenszege. “Vier ritten in de Giro, twee in de Vuelta. Ik denk dat ik wel mag zeggen dat ik bezig ben aan een ongelooflijk seizoen. Ik beloof een fantastisch moment in mijn loopbaan en zit in een perfecte ploeg, dus daar probeer ik elke keer voordeel uit te halen. Deze zege is voor alle renners in de ploeg. Zij geven altijd alles, zodat ik mijn kans krijg om mee te doen voor de zege”, sprak Viviani na afloop.

FERMOSELLE. BERMILLO DE SAYAGO, SPAIN – SEPTEMBER 04: Podium / Elia Viviani of Italy and Team Quick-Step Floors Celebration / Champagne / during the 73rd Tour of Spain 2018, Stage 10 a 177km stage from Salamanca. VIII Centenario Universidad de Salamanca to Fermoselle. Bermillo de Sayago / La Vuelta / on September 4, 2018 in Fermoselle. Bermillo de Sayago, Spain. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Het was een foutloos optreden van Quick-Step Floors, dat Michael Mørkøv – Fabio Sabatini – Elia Viviani zag schitteren in de finale. De ploeg had eerder in de rit een vlucht gecontroleerd en reed vervolgens een prima tempo op de enige klim van de dag.

De sprinttrein kwam in de laatste 5 kilometer naar voren. Zelfs een late aanval van Lukas Postlberger (Bora-hansgrohe) zorgde niet voor paniek  in de blauwe gelederen. Michael Mørkøv counterde de versnelling op 750 meter van de streep. De Deens kampioen trok vervolgens door en gaf daarna het stokje over aan Sabatini. De ervaren Italiaan leverde zijn landgenoot op 150 meter van de streep af. Viviani versloeg Peter Sagan (Bora-hansgrohe) en Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) vervolgens met ruim verschil.

“De jongens waren echt geweldig. Ze bewezen de sterkste en snelste mannen te zijn die er zijn. Ik praat dan niet alleen over Saba en Michael, maar ook over de jarige job Laurens, Dries, Kasper, Enric en Pieter. Ze reden allemaal fantastisch en foutloos. Met zo`n geweldige lead-out hoefde ik mijn sprint pas op 150 meter van de streep in te zetten. Wanneer je dan goede benen hebt, dan kan je niet verliezen. Het is niet eenvoudig om een perfecte lead-out te bewerkstelligen, maar vandaag lukte het en ik ben erg trots op de jongens”, sprak een zichtbaar opgetogen Viviani.