HET CROSS-SEIZOEN HAD NIET BETER KUNNEN BEGINNEN VOOR MARIANNE VOS. ZONDAGAVOND LAAT (NEDERLANDSE TIJD) PAKTE ZE DE WINST IN DE WERELDBEKERMANCHE IN WATERLOO (VERENIGDE STATEN). OOK INGE VAN DER HEIJDEN KWAM UITSTEKEND VOOR DE DAG. ZIJ WERD NEGENDE (EN TWEEDE IN DE UITSLAG BIJ DE BELOFTEN).

Marianne kwam al in de eerste ronde voorop te liggen, samen met Ellen Noble. “De ronde lag er goed bij, maar was door warmte en korte klimmetjes wel pittig. Noble reed erg sterk en ik merkte dat ik geen verschil zou kunnen maken. Wel wist ik dat ik in de laatste ronde kans zou hebben op de laatste helling. Ik besloot om aan te haken en te wachten op het goede moment. Op dat laatste stukje pakte ik een paar meter voorsprong en die kon ik gelukkig doortrekken tot de finish”, zegt de trotse winnares.

“Het was een bijzondere sfeer en natuurlijk een andere voorbereiding op een cross dan anders. In de afgelopen week heb ik veel ontsnapping gehad, samen met Inge, haar vader en mijn vader en en broer. We hebben in een huis onze eigen stek gecreëerd en dat is prettig geweest. De komende dagen doen we het rustig aan. Donderdag vertrekken we naar Iowa City voor de wereldbekerwedstrijd van zaterdag.”