MET MACHTSVERTOON HEEFT MARIANNE VOS DE DERDE WERELDBEKERCROSS VAN HET SEIZOEN OP HAAR NAAM GEBRACHT. IN HET ZWITSERSE BERN NAM ZE IN DE SLOTRONDE AFSTAND VAN LANDGENOOT ANNEMARIE WORST, DIE WEDEROM STERK VOOR DE DAG KWAM.

Marianne startte uitstekend op het snelle, technische parcours in Zwitserland en nam al vrij snel afstand. Annemarie Worst was de enige die na een achtervolging kon aansluiten. “Ze dichtte het gat vrij snel en maakte toen opnieuw een sterke indruk. Ik wist dat ik van goeden huize moest komen om haar van me af te schudden. In de laatste ronde lukte dat gelukkig.”

Ook Inge van der Heijden ging van start in de Zwitserse wereldbekermanche. Die bracht niet het resultaat waarop ze had gehoopt (27ste). “Helaas had ik een totale offday. Al snel sloeg de verzuring in m’n benen toe. Hopelijk heb ik het goede gevoel weer snel terug te pakken.”